Sūrinukai

Perskaitytas kartų: 4217

Ingredientai

:

sviestas (160 g)

druska (0,5 a.š.)

miltai (250 g)

kepimo milteliai (0,5 a.š.)

kietasis sūris (200 g)

pienas (130 ml)

aptepti:

kiaušinis (1 vnt.)

pienas (1 v.š.)

pabarstyti:

kmynai, džiovinti raudonėliai, aguonos, saulėgražos, sezamų ir moliūgų sėklos

Gaminimas

:

Minkštą sviestą išsukti su druska, po truputį suberti sijotus miltus ir kepimo miltelius. Sudėti tarkuotą sūrį, po šlakelį pieną. Išminkyti vienalytę tešlą, įsukti į maistinę plėvelę ir porą valandų laikyti šaltai.
Tarp dviejų celofaninių maišelių iškočioti maždaug 4 mm . Išspausti kvadratines formas, išpjauti trikampius ar juosteles ir išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kiaušinį išplakti su pienu ir aptepti sausainius, pabarstyti sėklomis, prieskoniais. Kepti 170 C temperatūros apie 14 min. Skanaus! Patarimas. Sandarioje dėžutėje jie išliks kvapnūs ir po geros savaitės.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)