Stebuklingas pyragas

Perskaitytas kartų: 2932

Ingredientai

:

kiaušiniai (4 vnt.)

vanduo (1 v. š.)

cukrus (0,5 stiklinės)

cukrus (2 v .š.)

ištirpintas sviestas (125 g)

miltai (115 g)

šiltas pienas (500 ml)

vanilės ekstraktas (2 a. š.)

Gaminimas

:

Baltymus iki putų. Kitame dubenyje kiaušinių trynius su cukrumi, vandeniu ir vanilės ekstraktu iki šviesios masės. Supilti tirpintą sviestą ir toliau plakti apie minutę. Įmaišyti miltus. Supilti pieną (jis turėtų būti šiltas, kitaip sviestas sukietės) ir plakti iki vientisos masės. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Neišsigaskite, tešla gaunasi labai skysta. Tešlą supilti į riebalais išteptą formą ir kepti iki 160C įkaitioje orkaitėje apie 60 arba kol viršus taps auksinės spalvos. Palikti atvėsti formoje mažiausiai 3 valandas. Prieš patikiant apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!!! Pastaba: , nes gaunasi trys sluoksniai.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)