Sotus pyragas su grybais

Perskaitytas kartų: 4233

Ingredientai

:

tešlai:

grietinė 30 riebumo (200 g)

kvietiniai miltai (400 g)

sviestas (250 g)

druska (žiupsnelis)

įdarui:

čiobreliai (1 šaukštas)

dešra arba lašinukai (200 g)

švieži pievagrybiai arba virti grybai (200 g)

svogūnai (1 vnt)

kiaušiniai (3 vnt)

grietinė 30 riebumo (120 g)

česnakai (1 skiltelė)

druska ir pipirai

Gaminimas

:

Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su grietine, miltais, druska ir gerai išminkykite, kad neliktų gumulėlių. Tešlą įdėti 3 valandoms į šaldytuvą. Įdaras: Grybus išvirti, pasmulkinti ir kepti keptuvėje kartus su svogūnais (pjaustyti kubeliai) ir smulkintais česnakais. Jei pievagrybius, tai jų virti . Dešrą arba šoninę supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kitoje keptuvėje. Kai dešra apskrus, versti ją į keptuvę su svogūnais ir grybais. Pabarstyti prieskoniais, išmaišyti. Tada reikia pasiruošti užpilą. Kiaušinius išplakti su grietine ir druska, kad vientisa masė. Išėmus tešlą iš šaldytuvo padalinti į dvi dalis (čia priklauso nuo jūsų turimos formos dydžio). Kepimo skardą ištepti sviestu ir formuoti ant jos tešlą su įdubimu viduje. Į tešlos krepšelį pridėti grybų, svogūnų ir šoninės įdaro, ant pilti grietinės - kiaušinių užpilo, kad jis apsemtų įdarą, ir šauti skardą į 180-200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti apie 40 minučių. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)