Šokoladinis tortas-pyragas

Perskaitytas kartų: 7594

Ingredientai

:

pyragui:

juodas šokoladas (250 g)

sviestas (200 g)

malti migdolai (200 g)

kiaušiniai (4 vnt)

cukrus (350 g)

kakavos milteliai (2 šaukšteliai)

glajui:

juodas šokoladas (250 g)

grietinėlė (200 ml)

brendis (2 šaukštai)

šviežios braškės arba kitos uogos (papuošimui)

cukraus pudra (pabarstymui)

Gaminimas

:

Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo, sudėti kiaušinių trynius bei sumaltus migdolus ir vėl išsukti. supilti išlydytą šokoladą ir sudėjus miltelius gerai išmaišyti.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir sudėjus į šokoladinę masę atsargiai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, kraštus ištepti sviestu ir supylus šokoladinę masę dėti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti 30 min. Iškepusį pyragą išimti ir palikti truputi atvėsti.
skirtą šokoladą ištirpinti puode su grietinėle, supilti brendį ir maišant kaitinti tol kol pasidarys vientisa masė. truputį atvėsus supilti ant pyrago viršaus ir truputį paskirtstyti. Sudėti braškes, pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 5)