Šokoladinis tortas

Perskaitytas kartų: 2996

Šokoladinis tortas

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (250 g)

margarinas (120 g)

cukrus (150 g)

kiaušiniai (2 vnt)

kefyras (1/8 l)

kakava (2-3 šaukštai)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

pertepimui:

pienas (1/8 l)

cukrus (100 g)

kakava (2 šaukštai)

šokoladinis pudingas (1 pakelis) išmaišytas su pienu (3-4 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 pakelis)

margarinas arba sviestas (100 g)

romas (4-5 lašeliai)

kremui:

sviestas (100 g)

obuolienė (1 stiklinė)

apelsinų ir sitrinų žievelės

cukrus (1/2 stiklinės)

vanilinis cukrus (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Tešla: margariną ištrinti su cukrumi, nuolat veriant persijotus ir su kepimo milteliais išmaišytus miltus. Imušti kiaušinius ir palengva, maišant supilti kefyrą ir įberti kakavą. Tešlą supilti į torto formą ir šauti į įkaitintą orkaitę, kepti apie 40 min. Ataušinti ir perpjauti.

Pertepimas: pašildytą pieną išmaišyti su cukrumi, suberti kakavą, pudingąir vanilinį cukrų. Maišant užvirti ir nukėlus nuo ugnies ataušinti. Tuomet įdėti ištrintą margariną ir supilti romą.

Kremas: sviestą išlydyti, įdėti obuolių tyrę, suberti cukrų, vanilinį cukrų ir sukti, kol kremas sutirštės. Tuomet smulkia tarka įtarkuoti žieveles ir gerai išmaišyti.

Tortą pertepti. Torto viršų ir kraštus patepti baltu kremu arba pertepimo mase ir papuošti cukrinėmis rožytėmis, lapeliais ar kitais .

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)