Šokoladinis pyragas su kondencuotu pienu ir riešutais

Perskaitytas kartų: 3572

Ingredientai

:

juodas šokoladas (100 g)

sviestas 82 proc. riebumo (100 g)

vidutinio dydžio kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (3 šaukštai)

nesaldintos kakavos milteliai (3 šaukštai)

karštas vanduo (1/2 stiklinės)

valgomoji soda (1 šaukštelis)

miltai (1,5 stiklinės - 245 g)

kondensuotas pienas (1 indelis - 400 g)

sviestas 82 proc. riebumo (100 g)

lazdyno riešutai (1 puodelis - 160 g)

juodas šokoladas (150 g)

sviestas 82 proc. riebumo (75 – 85 g)

Gaminimas

:

Iš pradžių iškepkite pirmąjį pyrago sluoksnį: prikaistuvyje lėtai ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Ištirpusią masę įpilkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi bei kakava. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Įmaišykite sodos. Supilkite pusę stiklinės karštos vandens, miltus, gerai išmaišykite masę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 C temperatūroje) (aš kepiau 30 x 22 cm. dydžio kepimo inde), kol įsmeigta šakutė tešla. Išimkite leiskite truputį atvėsti kambario temperatūroje.
Paruoškite a la karamelinį sluoksnį: ištirpinkite sviestą, pastoviai maišydami ant silpnos ugnies, supilkite kondensuotą pieną ir masę užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami dar pavirkite 3-4 minutes, kol masė taps karšta. Tirštą masę užpilkite ant iškepusio pyrago. Užberkite neskaldytų lazdyno riešutų. Palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min.
Paskutinis žingsnis – šokoladinis glajus. Ant silpnos ugnies, maišydami, ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Kai masė bus skysta, blizgi ir vienalytė apliekite ją pyragą ir šaukštu paskirstykite glajų tolygiai. Laikykite kambario temperatūroje, kol indas su pyragu nebebus karštas, tuomet įdėkite į šaldytuvą ir stingdykite apie 3 valandas. Skanaus!
O kelis tuos pačius ingredientus rašiau po kelis kartus nes jų reikia vis skirtingom pyrago dalim :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)