Šokoladinis bananinis keksas

Perskaitytas kartų: 2917

Ingredientai

:

prinokę bananai (360 g)

natūralus jogurtas (250 ml)

miltai (200 g)

kakava (55 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (žiupsnelis)

sviestas (200 g)

rudasis cukrus (200 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

Gaminimas

:

Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kartą masę labai gerai išplakdami. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. tešlą į išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)