Šokoladiniai saldainiai su Nutela ir riešutais

Perskaitytas kartų: 3286

Ingredientai

:

juodasis šokoladas (100 g)

pieniškas šokoladas (100 g)

neriebi grietinėlė (70 g)

Nutella (175 g)

pistacijos (50 g)

lazdyno riešutai (50 g)

kakava (0,5 v.š.)

medus (1 a.š.)

druska, cinamonas, čili paprika ir tirpi kava (po žiupsnelį)

kakava (apibarstymui)

Gaminimas

:

Šokoladą sulaužykite gabalėliais. Sudėkite grietinėlę ir šokoladą į dubenėlį ir ištirpinkite vandens vonelėje (nepamirškite vis pamaišyti). Riešutus sukapokite (nelabai smulkiai) ir pakepkite ant sausos . Ištirpusį šokoladą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite Nutellą, kakavą, medų, prieskonius ir riešutus. Standartinio kekso formą išklokite plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite masę ir statykite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Po valandų apibarstykite kakava. Kai sustings, supjaustykite kvadratėliais. Prieš tiekdami, palaikykite saldainius kambario temperatūroje 10-15 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)