Šokoladiniai saldainiai su Nutela ir riešutais

Perskaitytas kartų: 2375

Ingredientai

:

juodasis šokoladas (100 g)

pieniškas šokoladas (100 g)

neriebi grietinėlė (70 g)

Nutella (175 g)

pistacijos (50 g)

lazdyno riešutai (50 g)

kakava (0,5 v.š.)

medus (1 a.š.)

druska, cinamonas, čili paprika ir tirpi kava (po žiupsnelį)

kakava (apibarstymui)

Gaminimas

:

Šokoladą gabalėliais. Sudėkite grietinėlę ir šokoladą į dubenėlį ir ištirpinkite vandens vonelėje (nepamirškite vis pamaišyti). Riešutus sukapokite (nelabai smulkiai) ir pakepkite ant sausos keptuvės. Ištirpusį šokoladą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite Nutellą, kakavą, medų, prieskonius ir riešutus. Standartinio kekso išklokite maistine plėvele arba kepimo popieriumi, supilkite masę ir statykite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. Po kelių valandų apibarstykite kakava. Kai sustings, supjaustykite . Prieš tiekdami, palaikykite saldainius kambario temperatūroje 10-15 minučių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)