Šokoladiniai keksiukai su razinom

Perskaitytas kartų: 5365

Ingredientai

:

razinų (100 g.)

konjako (65 ml.)

juodo kartaus šokolado (100 g.)

sviesto (150 g.)

cukraus (150 g.)

kiaušiniai (4 vnt.)

miltų (120 g.)

karčios kakavos (50 g.)

vanilinio cukraus (20 g.)

cukraus pudros arba šokoladinio glajaus (apliejimui)

Gaminimas

:

Pirmiausiai, razinas nuplauti, užpilti konjaku, o jei jo neturit - tiesiog vandeniu ir tol, kol ruošite tešlą. Nesmulkiai sulaužyti šokoladą. Sviestą išlydyti ant ugnies, supilti cukrų ir išmaišyti iki purios masės. Įmušti po vieną kiaušinį, miltus, kakavą, vanilinį cukrų, razinas su konjaku (jei naudojote vandenį, razinas nusunkti ir pilti be vandens) bei šokoladą. gerai išmaišyti. Tešla neturiu būti nei labai kieta, nei skysta. Įsitikinti ar gerą tešlą padarėte, pakabinkit tešlą šaukštu ir, jei ji labai palengva krenta, vadinasi tešla puiki. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Masę supilti į keksiukų formeles arba į vieną didelę kekso formą, įdėti į orkaitę ir kepti apie 40 min. Pabaigoje , keksiukai turi viršūnėlėse "susprogti", t.y. pasidaryti kaip ugnikalnio "kateris". Iškepus juos orkaitėje atvėsti, o išėmus aplieti šokolado glajumi arba tik cukraus pudra.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)