Sluoksniuotos tešlos pyragas su juodaisiais serbentais

Perskaitytas kartų: 3223

Sluoksniuotos tešlos pyragas su juodaisiais serbentais

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (3 stiklinės)

kiaušiniai (1 vnt)

parūgštintas vanduo (3/4 stiklinės)

sviestas (100 g)

margarinas (250 g)

įdarui:

juodieji serbentai (3 stiklinės)

cukrus (1 stiklinė)

cinamonas (1 šaukštelis)

cukraus pudra papuošimui

Gaminimas

:

Iš tešlai skirtų produktų paruošiame sluoksniuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų atpjauname 5-7 mm storio juosteles ir supiname . Lakštą subadome šakute. Ant jo sudedame sumaltus ir su cukrumi bei cinamonu sumaišytus juoduosius serbentus. Kraštus bei vidurį papuošiame pynutėmis. Kepame pyragą 200-220 laipsnių C temperatūroje. Jei įdaras atrodo , baigiame kepti 150 laipsnių C temperatūroje, kad jis padžiūtų. Pyragą apibarstome miltiniu cukrumi.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)