Sluoksniuotos tešlos pyragas su juodaisiais serbentais

Perskaitytas kartų: 3417

Sluoksniuotos tešlos pyragas su juodaisiais serbentais

Ingredientai

:

tešlai:

miltai (3 stiklinės)

kiaušiniai (1 vnt)

parūgštintas vanduo (3/4 stiklinės)

sviestas (100 g)

margarinas (250 g)

įdarui:

juodieji serbentai (3 stiklinės)

cukrus (1 stiklinė)

cinamonas (1 šaukštelis)

cukraus pudra papuošimui

Gaminimas

:

Iš tešlai produktų paruošiame sluoksniuotą tešlą. Ją 2 val. šaldome. Tuomet iškočiojame 4 mm storio kvadratą. Iš kraštų 5-7 mm storio juosteles ir supiname pynutes. Lakštą subadome šakute. Ant jo sudedame sumaltus ir su cukrumi bei sumaišytus juoduosius serbentus. Kraštus bei vidurį papuošiame pynutėmis. Kepame pyragą 200-220 laipsnių C temperatūroje. Jei įdaras atrodo skystokas, baigiame kepti 150 laipsnių C temperatūroje, kad jis padžiūtų. Pyragą apibarstome miltiniu cukrumi.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)