Skruzdėlynas

Perskaitytas kartų: 6267

Ingredientai

:

kiaušiniai (5 vnt.)

grietinė (5 šaukštai)

miltai (5 - 6 stiklinės)

druska (žiupsnis)

aliejus (40 g)

degtinė (1 šaukštas)

aguonos

sirupui:

medus (1 stiklinė)

vanduo (2 šaukštai)

sviestas (30 g)

Gaminimas

:

Kiaušinius išplakti, įdėti , įpilti šaukštą degtinės, supilti aliejų ir viską išmaišyti. Po to po truputi berti išsijotus miltus i minkyti tešlą. Ji turi gautis tokia puskietė. Tada kai tešla suminkyta, plėšiame nuo jos gabalą tešlos ir kočiojame, po to supjaustome juostelėmis. Juostelių geriausia prisipjaustyti iš karto daug, kadangi tešla labai greitai kepa. Kai jau turime paruoštas juosteles, jas dedame į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi, aliejaus nepagailėkite, keptuvėje jo turi būti daug, kad iškepusi tešla "plaukiotų". Iškepusias formeles dedame į lėkštę, kad šiek tiek nuvarvėtų riebalai. Na, o po to visas formeles dedame į kūgį, kaskart užpildami sirupo ir užbarstydami aguonų. Sirupas gaminamas iš medaus,vandens ir sviesto. Į įkaitintą medų reikia įdėti sviesto ir jį jame ištirpinti, įpilti vandsn ir viską virti, kol gausis gana tiršta masė. Aš dariau su obuolių , kuri turėjau namuose.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)