Skruzdėlynas

Perskaitytas kartų: 3329

Ingredientai

:

kiaušiniai (10 vnt.)

miltai (3 stiklinės)

aliejus

sirupui:

cukrus (1,5 kg)

citrinos sultys

vanduo (1 l)

aguonos

razinos

spanguolės

Gaminimas

:

Iš miltų ir kiaušinių minkyti tešlą, kol ji taps glotni ir elastinga. Ant pateptos lentos minkyti tešlą, vis lankstant į vidų, kol paviršiuje atsiras pūslelių. Iškočioti labai plonus lakštus. Supjaustyti norimos formos juostelėmis ir dėti į verdančius riebalus. Sirupas: cukrų užpilti vandeniu ir išvirti skystą sirupą. Sudėti medų, kitus prieskonius ir dar kartą užvirti. Skruzdėlyną formuoti didelėje lėkštėje. Pirmuosius du tris apatinius sluoksnius sudėlioti iš sausų juostelių, nes sirupas varvantis iš viršaus suklijuos. Dėti eglutės forma. Papuošti aguonomis, razinomis, uogomis. Patarimas: į tešlą galite šaukštelį degtinės, kad žagarėliai prisigertų mažiau riebalų.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)