Skanus torčiukas "Napoleonas"

Perskaitytas kartų: 4226

Ingredientai

:

pirkti lakštai Napoleono tortui (4 vnt.)

kremui:

sviestas (500 g.)

miltai (120 g.)

cukrus (300 g.)

pienas (1 stiklinė)

kiaušinio tryniai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Kremui skirtą sviestą puodelyje užvirinti, supilti miltus ir pakaitinti, kol jie pagels. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į sviestą su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę. Atšaldyti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, pilti sultis. Kremu pertepti atvėsusius tris papločius. Vieną paplotį pertepti uogiene. Papločius dėti vieną ant kito, šiek tiek paspaudžiant. Viršutinis sluoksnis turi būti su kremu. Taip pat kremu aptepti torto šonus. Puošti labai įvairiai. Aš puošiau lietuviškų sausainių trupiniais ir spalvotomis kokoso drožlėmis. Tortą bent kelias valandas šaldytuve. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)