Skanus torčiukas "Napoleonas"

Perskaitytas kartų: 4384

Ingredientai

:

pirkti lakštai Napoleono tortui (4 vnt.)

kremui:

sviestas (500 g.)

miltai (120 g.)

cukrus (300 g.)

pienas (1 stiklinė)

kiaušinio tryniai (2 vnt.)

Gaminimas

:

Kremui puodelyje užvirinti, supilti miltus ir pakaitinti, kol jie pagels. Atskirai užvirinti pieną su cukrumi, supilti į su miltais, smarkiai maišant dar kiek pakaitinti ir nukelti nuo ugnies, mediniu šaukštu sukant masę. Atšaldyti, po to įmušti kiaušinio trynius ir sukti, sudėti vanilinį cukrų, pilti citrinos sultis. Kremu pertepti atvėsusius tris papločius. Vieną paplotį pertepti uogiene. Papločius dėti vieną ant kito, šiek tiek . Viršutinis sluoksnis turi būti su kremu. Taip pat kremu aptepti torto šonus. Puošti galima labai įvairiai. Aš puošiau lietuviškų sausainių trupiniais ir spalvotomis kokoso drožlėmis. Tortą laikyti bent kelias valandas šaldytuve. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)