Širdelės vyšnių patale

Perskaitytas kartų: 2932

Ingredientai

:

sviestas (100 g)

cukraus milteliai (100 g)

tryniai (3 vnt)

druskos

miltai (300 g)

šaldytos vyšnios (400 g)

cukrus (50 g)

krakmolas (1 šaukštas)

kiaušinio trynys (1 vnt)

cukraus milteliai (pabarstymui)

Gaminimas

:

Minkštą sviestą ištrinkite su cukraus milteliais ir druska. Pamažu sudėkite , vėliau miltus ir labai greitai užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir padėkite į šaldytuvą valandai. Vyšnias atšildykite, sultis supilkite, sumaišykite su krakmolu ir pavirkite 5 min. Tešlą padalykite į 2 dalis - didesnę ir mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite, išklokite ja , šakute ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 min., kol pagels. Mažesnę dalį iškočiokite ir išspauskite širdeles, patepkite jas suplaktu su šaukšteliu vandens tryniu ir pabarstykite cukrumi. Ištraukite pusgaminį iš orkaitės, sudėkite įdarą, ant viršaus sudėliokite širdeles ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje dar 15-20 min.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)