„Šimto lapų“ pyragėlis

Perskaitytas kartų: 3696

Ingredientai

:

miltai (0,5 kg)

kiaušiniai (3 vnt.)

mielės (10 g)

cukrus (0,5 kg)

druska (žiupsnelis)

pienas (0,25 litro)

razinos (0,5 stiklinės)

aguonos (1 stiklinė)

sviestas (300 g)

Gaminimas

:

Aguonas iš anksčiau užpilti karštu vandeniu, kad išbrinktų ir jas sumalti. Įdėti 2 šaukštus cukraus ir išmaišyti.
Ištrinti dubenyje mieles su keliais šaukštais cukraus, kiaušiniais, druska ir išsukame iki vientisos tešlos. Tuomet pilame šiltą pieną, miltų tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Ji turi lipti prie rankų. Ir minkyti tešlą apie 30 minučių. Minkant rankas ir pagrindą vis pabarstant miltais ir aptepant . Suminkytą tešlą padalinam į tris dalis ir aptepus , leisti pakilti.
Pakilus tešlai imamės tešlos tampymo. Ant stalo aliejaus, imame 1 tešlos gabaliuką ir tampome rankose, paskui dedame ant stalo ir už kraštų traukiame, kol tešla pasidaro visiškai plona. Tuomet ant to lakšto tepame sviestą ir daug cukraus pilame. Kiekvienas gabalėlis daromas taip pat, tik viršutiniam sluoksniui dar reikia dėti aguonas ir razinas. Sukrauname ištampytus lakštus vieną ant kito ir susukame į norimos formos vyniotinį. Dedame į skardą, patepame kiaušinio plakiniu ir šauname į orkaitę kepti apie 1 valandą. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)