Šimtalapis

Perskaitytas kartų: 5629

Ingredientai

:

aguonų (200 g.)

cukraus (300 g.)

kiaušiniai (2 vnt.)

mielių (50 g.)

miltų (500 g.)

pieno (125 ml.)

razinų (200 g.)

sviesto (500 g.)

Gaminimas

:

Mieles itrinti su 2 . cukraus. Tada įpilti 5-7 . ilto, bet ne per karto pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiauinius iplakame akute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaiant pilame miltus. Telą vis papurkiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to i jos atskiriam 4-5 gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname lai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam ilydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į telą jo nedėjome. Ant io pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir ant pirmojo, ir taip su gabalais. Ant paskutinio lakto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą laktų krūvą sukame į vyniotinį, į sviestu iteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui iltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti iltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)