Sėlenų sausainiai

Perskaitytas kartų: 6088

Ingredientai

:

miltai (apie 3 stiklinės)

sėlenos (apie 1 stiklinė)

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (3/4 stiklinės)

margarinas (350 g.)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

Gaminimas

:

Margariną išsukti su cukrumi. Įmušti vieną kiaušinį ir 2 trynius. sėlenas ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkytą tešlą bent valandą palaikyti šaldytuve. per mėsmalę į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 180 laipsnių temp. orkaitėje, kol pageltonuos. Jei nėra kur dėti likusių baltymų, juos išplakti su cukraus pudra (kaip morengus) ir užtepti ant iškeptų sausainių, o tada baigti kepti sausainius.

Įvertink:
4.5/5 (balsavo: 2)