Sausainiai su baltu šokoladu

Perskaitytas kartų: 2725

Ingredientai

:

kambario temperatūros sviestas (150 g)

cukrus (100 g)

miltai (325 g)

druska (žiupsnelis)

kiaušinis (1 vnt.)

baltas šokoladas (100 g)

riebi grietinė (1 v.š.)

tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, skardą iškloti kepimo popieriumi. Sviestą iki purumo išsukti su druska, cukrumi, kiaušiniu. Karšto vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sumaišyti su grietine. Į išsuktą sviestą suberti tarkuotas citrinų žieveles, kiek pravėsūsį šokoladą ir persijotus miltus. Gerai išmaišyti ir užminkyti tešlą. rutulį, suvynioti į maistinę plėvelę ir valandą laikyti šaldytuve. Iškočioti pusės centimetro storio lakštą. Formele išspausti sausainius ir į kiekvieną įsmeigti medinį iešmelį. Kepti 10-11 min. Galima papuošti tirpintu šokoladu ir pabirstukais. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)