Sausainiai "Skarelės"

Perskaitytas kartų: 7557

Ingredientai

:

kepinių margarinas arba sviestas (100 g.)

grietinė (100 g.)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

druska (žiupsnelis)

miltai (1 stiklinė su kaupu)

obuoliai (4 vnt.)

cukrus (6 šauktštai)

cinamonas (žiupsnis)

kiaušinio plakinys (sausainių patepimui)

Gaminimas

:

Ant stalo arba didelės lentos supilame išsijotus miltus. (Jų prireiks stiklinės su kaupu). Ant miltų sudedame gabalėliais pjaustytą margariną. Miltus su margarinu kapojame dideliu peiliu, kol nelieka sviesto gabaliukų ir susidaro smulkūs trupinukai. Druską sumaišome su grietine ir supilame ant miltų - margarino trupinukų. Viską dar kiek pakapojame peiliu, o po to rankomis greitai suminkome vientisą . Tešlą rankomis liesti reikėtų kiek įmanoma mažiau, nes nuo ji sušyla ir tampa mažiau kokybiška. Paruoštą įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą vienai valandai.
Kol tešla šąla, nulupame obuoliukus, išvalome sėklas, supjaustome 5 milimetrų storio skiltelėmis. Atšaldytą plonai kočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus, gausiai apibarstome cukraus - cinamono mišiniu, pjaustome ilgomis trikampinėmis juostelėmis, ant kurių storesniojo galo dedame obuolio skiltelę ir susukame iki plonojo galiuko. Sausainukų viršų patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukraus-cinamono mišiniu. Sudedame sausainukus ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos ir dedame kepti į įkaitintą iki 180-200 laipsnių orkaitę. Kepame kol sausainukai taps gražiai auksiniai :) Iš nurodyto tešlos kiekio išsikepsite dvi skardas gardžių sausainukų.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)