Sausainiai ant pagaliukų

Perskaitytas kartų: 5371

Ingredientai

:

vanilinei tešlai:

sviestas (100 g)

cukrus (100 g)

vanilės ekstraktas (keli lašai)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

persijoti miltai (180 g)

šokoladinei tešlai:

sviestas (100 g)

cukrus (100 g)

kakavos milteliai (2 šaukštai)

kiaušinio trynys (1 vnt.)

persijoti miltai (170 g)

pienas arba vanduo tešlai patepti (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo skardą iškloti popieriu. Abiems tešloms sviestą išsukti su cukrumi ir tryniu iki vientisos masės. Į vanilinę masę įpilti vanilės ekstakto, 180 g miltų ir užminkyti kietą tešlą. Į šokoladinę tešlą suberti kakavą, 170 g miltų, taip pat užminkyti kietą tešlą. Abi tešlas dėti į šaldytuvą 30 minučių. Išėmus iškočioti, padaryti vienodo dydžio stačiakampius. Vanilinę tešlą patepti pienu, užkloti šokoladine tešla, šiek tiek suspausti kaip vyniotinį ir dar 30 minučių palaikyti . Išėmus iš šaldytuvo supjaustyti storesnėmis riekelėmis, per vidurį įsmeigti pagaliuką, sudėti sausainius į skardą ir kepti 15 minučių, kol gražiai parus. Ištraukus iš orkaitės leisti atvėsti skardoje ir tik tada išimti. Paruoštą sausainius tešlą galima laikyti iki savaitės, o iškeptus sausainius – iki 2 savaičių. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)