Saldūs morengiukai su riešutais

Perskaitytas kartų: 3037

Ingredientai

:

kiaušiniai (3 vnt)

cukrus (160 g)

vanilinas (12 g)

citrinos žievelė (1 šaukštas)

citrinos sultys (1 šaukštas)

graikiški riešutai (100 g)

sviestas (1 šaukštas)

avižiniai dribsniai (100 g)

Gaminimas

:

Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Pasmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo , kuriuo išklojame skardą. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)