Ryžių pudingas su obuoliais

Perskaitytas kartų: 2417

Ingredientai

:

obuoliai (1 kg.)

sviestas (4 valg. šaukštai)

cukrus (8 valg. šaukštai)

ryžiai (1 stiklinė)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti , sudėti į puodą ir troškinti, neleidžiant per daug ištižti. cukraus, įdėti truputį sviesto. Obuolių žieveles išvirti ir nukošti per sietą. 3 stiklinėse obuolių žievelių nuoviro virti ryžius. Kai ryžiai bus išvirę, įberti 2 valg. šaukštus cukraus. Formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti pakaitomis sluoksnį ryžių ir sluoksnį obuolių. Galima į tarpus įbarstyti cinamono. Pirmasis ir pasktinysis sluoksnis turi būti iš ryžių. Pudingą kepti vidutiniškai karštoje orkaitėje, kol jis pasidarys šviesiai rusvas.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)