Ryžių pudingas su obuoliais

Perskaitytas kartų: 2539

Ingredientai

:

obuoliai (1 kg.)

sviestas (4 valg. šaukštai)

cukrus (8 valg. šaukštai)

ryžiai (1 stiklinė)

džiūvėsėliai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti gabalėliais, sudėti į puodą ir troškinti, neleidžiant per daug ištižti. Įberti , įdėti truputį sviesto. Obuolių žieveles išvirti ir nukošti per sietą. 3 stiklinėse obuolių žievelių nuoviro virti ryžius. Kai ryžiai bus išvirę, įberti 2 valg. šaukštus . Formą sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Dėti pakaitomis sluoksnį ir sluoksnį obuolių. Galima į tarpus įbarstyti cinamono. Pirmasis ir pasktinysis sluoksnis turi būti iš . Pudingą kepti vidutiniškai karštoje , kol jis pasidarys šviesiai rusvas.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)