Ruginė duona

Perskaitytas kartų: 3055

Ingredientai

:

raugas (3 šaukštai) (aš gavau iš draugės)

ruginiai miltai (1 kg)

druska (3 šaukšteliai)

vanduo (1 litras)

cukrus (2 šaukštai)

aliejus kepimo formai ištepti

sezamo sėklos pabarstyti duonos apačiai ir viršui (1 sauja)

Gaminimas

:

Druską, cukrų, 500 g miltų sumaišyti ir užpilti puse litro vandens. Gerai išmaišyti. po truputį dėti likusius miltus ir pilti vandenį. Viską gerai išmaišyti ir raugą. Išmaišius atsidėti 3 šaukštus tešlos į stiklainį ir dedame į šaldytuvą kitam duonelės kepimui. Pastatyti tešlą šiltai mažiausiai 12 valandų. Ištepti skardą aliejumi, pabarstyti sezamo sėklomis, pilti tešlą, šiek tiek palyginti, apibarstyti sezamo sėklomis ir dėti į šaltą orkaitę. Įjungiame 200 0C ir kepame duoną 75 minutes. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)