Rikottos sūrio pyragas su abrikosais

Perskaitytas kartų: 3239

Ingredientai

:

abrikosai (6 vnt.)

cukrus (2 valg. š.)

sviestas (120 g)

romas arba brendis (1 valg. šaukštas)

druska (žiupsnelis)

miltai (150 g)

citrinos žievelė (1/2 vnt.)

grietinė (2 valg. šaukštai)

vanilinis cukrus (1 arb. šaukštelis)

rikotos sūris (250 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Rikottos sūrio pyragas su abrikosais gaminimas: Sumaišyti miltus su 3 šaukštais cukraus ir žiupsneliu druskos. Sudėti supjaustytą gabaliukais sviestą ir išminkyti tešlą. Pabaigoje įpilti valgomą šaukštą vandens ir šaukštą romo, sudėti nutarkuotą žievelę ir viską dar kartą išminkyti. Tešlą palaikyti maždaug valandą šaldytuve. 250 gr Rikotos išplakti su 2 valg. šaukštais grietinės ir cukraus. ir gerai išplakti vieną kiaušinį bei cukraus Tešlą paskirstyti ant kepimo dugno, užpilti išplaktą Rikottos sūrį, ant viršaus sudėti abrikosų puseles. Kepti 200 C tem. apie 30 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)