Rikottos sūrio pyragas su abrikosais

Perskaitytas kartų: 3356

Ingredientai

:

abrikosai (6 vnt.)

cukrus (2 valg. š.)

sviestas (120 g)

romas arba brendis (1 valg. šaukštas)

druska (žiupsnelis)

miltai (150 g)

citrinos žievelė (1/2 vnt.)

grietinė (2 valg. šaukštai)

vanilinis cukrus (1 arb. šaukštelis)

rikotos sūris (250 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Rikottos sūrio pyragas su abrikosais gaminimas: Sumaišyti su 3 šaukštais ir žiupsneliu druskos. Sudėti supjaustytą gabaliukais sviestą ir išminkyti tešlą. Pabaigoje įpilti valgomą šaukštą vandens ir šaukštą romo, sudėti nutarkuotą citrinos žievelę ir dar kartą išminkyti. Tešlą palaikyti maždaug valandą šaldytuve. 250 gr Rikotos išplakti su 2 valg. šaukštais grietinės ir . Įmušti ir gerai išplakti vieną kiaušinį bei vanilinio Tešlą paskirstyti ant kepimo dugno, užpilti išplaktą Rikottos sūrį, ant viršaus sudėti abrikosų puseles. Kepti 200 C tem. apie 30 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)