Rikottos sūrio pyragas su abrikosais

Perskaitytas kartų: 3080

Ingredientai

:

abrikosai (6 vnt.)

cukrus (2 valg. š.)

sviestas (120 g)

romas arba brendis (1 valg. šaukštas)

druska (žiupsnelis)

miltai (150 g)

citrinos žievelė (1/2 vnt.)

grietinė (2 valg. šaukštai)

vanilinis cukrus (1 arb. šaukštelis)

rikotos sūris (250 g)

kiaušiniai (1 vnt.)

Gaminimas

:

Rikottos sūrio pyragas su gaminimas: Sumaišyti miltus su 3 šaukštais cukraus ir žiupsneliu druskos. Sudėti supjaustytą gabaliukais sviestą ir išminkyti tešlą. Pabaigoje įpilti valgomą vandens ir romo, nutarkuotą citrinos žievelę ir viską dar kartą išminkyti. Tešlą palaikyti maždaug šaldytuve. 250 gr Rikotos išplakti su 2 valg. šaukštais grietinės ir cukraus. Įmušti ir gerai išplakti vieną kiaušinį bei vanilinio cukraus Tešlą paskirstyti ant kepimo dugno, užpilti išplaktą Rikottos sūrį, ant viršaus abrikosų puseles. Kepti 200 C tem. apie 30 min.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)