Ramintos itališkas desertas „Tiramisu”

Perskaitytas kartų: 5402

Ingredientai

:

cukrus (5-6 šaukšt.)

maskarponės sūris (500 g)

kiaušinių tryniai (4 vnt.)

kiaušinių baltymai (2 vnt.)

sausainiai (thinger) (apie 200 g)

juoda stipri kava (1 puodelis)

brendis (1 šaukšt.)

tamsi kakava

Gaminimas

:

Trynius išsukame su cukrumi iki baltumo ir sumaišome su . Išplakame iki standumo baltymus ir atsargiai įmaišome į masę. Į stiprios kavos puodelį pilame brendį ir supiname kavos turinį be tirščių į bliūdelį, kuriame laisvai tilptų pailgi sausainiai ir būtų patogu juos įmerkti. Sausainius labai negausiai trumpam įmerkiame į kavos turinį ir dedame į indą, kuriame bus desertas. Sausainiais visą indo dugną tolygiai, tada barstome kakavos milteliais (geriausia naudoti sietelį) ir aptepame kremo sluoksniu. Tuomet vėl dedame sausainų sluoksnį, vėl kakavą ir kremą. Kartais gali būti, jog sunaudosite daugiau sausainių, priklausomai nuo to, kokio storio sluoksnį pilsite kremo. Taip darome, kol baigiasi kremas. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Ant viršaus pabarstome kakava (dar galima panaudoti viršutiniam sluoksniui ir tarkuotą šokoladą). Ir dedame desertą į šaldytuvą, kad sustengtų, prisigertų sausainiai masės. Maždaug 10 valandų turėtų desertas pabūti šaldytuve. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)