Pyragėliai su krabų lazdelėmis

Perskaitytas kartų: 3476

Ingredientai

:

sluoksniuota tešla (1 lapas - 250 g)

šaldytos krabų lazdelės (100 g)

česnako (2 skiltelės)

druska ir pipirai (pagal skonį)

smulkinti krapai (keli šaukšteliai)

varškė (100 g)

majonezas (1,5 šaukšto)

kiaušiniai (1 vnt)

kmynai (2 šaukštai)

Gaminimas

:

Kmynus užmerkiame pusvalandžiui vandenyje arba juodoje . Krabų lazdeles sutarkuojame burokine tarka, sumaišome su varške, majonezu, krapais, smulkintais (geriausia spaustuku) česnakais, druska ir pipirais. Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir išplakame. Sluoksniuotą tešlą atšildome, šiek tiek pakočiojame ir supjaustome norimo dydžio kvadratais. šepetėliu tepame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius baltymu, dedame po maždaug šaukštelį krabų ir varškės masės, lenkiame sluoksniuotos tešlos kvadratėlius taip, kad pasidarytų trikampiai ir užspaudžiame kraštus. Prisigaminus tokių pyragėlių dedame juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu liko kiaušinio baltymo, tai sumaišome su tryniu, jeigu neliko, tuomet vienu tryniu aptepame pyragėlius ir išmirkusiais kmynais. Kepame apie 25-30 minutes 180 0C, kol gražiai aprus. Skanaus :)

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)