Pyragas su zefyrais

Perskaitytas kartų: 2304

Ingredientai

:

vaniliniai zefyrai (pakelis)

saldūs krekeriai (200 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

pienas (puodelis)

cukrus (0,5 puodelio)

sviestas (200 g)

Gaminimas

:

Kiaušinius, pieną ir cukrų sudėti į , išplakti. Į tą patį įdėti pakelį sviestą ir sutrupinti sausainius. Maišant kaitinti ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Kaitrą šiek tiek ir viską užvirti. Maišyti, kol masė pasidaro tiršta. Nukelti nuo viryklės. Pusę zefyrų susmulkinti ir įmaišyti į pyrago masę. Kai pravės, suversti į tortinę, viršų išlyginti ir papuošti nesmulkintais zefyrais. Per naktį laikyti šaldytuve. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)