Pyragas su vyšniomis ir migdolų drožlėmis

Perskaitytas kartų: 5180

Ingredientai

:

sviestas (160 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (180 g)

miltai

kepimo milteliai (1 a. š.)

cinamonas (1 v. š.)

vyšnios (200 g)

migdolų drožlės (100 g)

Gaminimas

:

Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, vis įdedant po vieną kambario temperatūros kiaušinį, kol sviestas purus ir gražus kaip kremas pasidaro, jei kiaušiniai bus šalti, tai nesusiplaks į vieną krūvą gerai. Miltus persijoti su kepimo milteliai. Į sviesto masę supilti miltus (ir maltus migdolus, jei naudojame) sumaišyti šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai ir net nedribs, jei stipriai . Pagardinti cinamonu, jei patinka. Formą patepti sviestu, sudėti tešlą, išlyginti , suberti ir išlyginti uogas, šiek tiek įspausti į tešlą ir apibarstyti migdolų drožlėmis. Kepti apie 40 min 180 laisnių orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)