Pyragas su vyšniomis ir migdolų drožlėmis

Perskaitytas kartų: 4988

Ingredientai

:

sviestas (160 g)

kiaušiniai (3 vnt.)

cukrus (180 g)

miltai

kepimo milteliai (1 a. š.)

cinamonas (1 v. š.)

vyšnios (200 g)

migdolų drožlės (100 g)

Gaminimas

:

Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, vis įdedant po kambario temperatūros , kol purus ir gražus kaip kremas pasidaro, jei kiaušiniai bus šalti, tai nesusiplaks į krūvą gerai. Miltus persijoti su kepimo milteliai. Į sviesto masę supilti miltus (ir maltus migdolus, jei naudojame) sumaišyti šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs ir net nedribs, jei stipriai nepakratysite. Pagardinti cinamonu, jei patinka. Formą patepti sviestu, sudėti tešlą, išlyginti viršų, suberti ir išlyginti uogas, šiek tiek įspausti į tešlą ir apibarstyti migdolų . Kepti apie 40 min 180 laisnių orkaitėje. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)