Pyragas su varške ir mėlynėmis

Perskaitytas kartų: 6590

Ingredientai

:

biskvitui:

sviestas ar margarinas (150 g)

cukrus (150 g)

vanilinis cukrus (2 a.š.)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (200 - 250 g)

kepimo milteliai (2 a. š.)

įdarui:

varškė (600 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (150 g)

krakmolas (100 g)

mėlynės (300 - 400 g)

Gaminimas

:

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniniliu cukrumi. Imušti išplaktą kiaušinį, gerai išmaišyti. Suberti kepimo miltelius ir miltus. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriuki ir iš tešlos suformuoti pagrindą su sienelėmis. Įdarui trynius atskirti nuo ir išsukti iki purmo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, išmaišyti. Suberti krakmolą, išmaišyti, kad nebutų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. sumalti ar sutrinti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai . Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 2)