Pyragas su varške ir mėlynėmis

Perskaitytas kartų: 6334

Ingredientai

:

biskvitui:

sviestas ar margarinas (150 g)

cukrus (150 g)

vanilinis cukrus (2 a.š.)

kiaušinis (1 vnt.)

miltai (200 - 250 g)

kepimo milteliai (2 a. š.)

įdarui:

varškė (600 g)

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (150 g)

krakmolas (100 g)

mėlynės (300 - 400 g)

Gaminimas

:

Kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir vaniniliu cukrumi. Imušti išplaktą kiaušinį, gerai . Suberti kepimo miltelius ir miltus. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Pyrago kepimo formą nuimamais kraštais ištepti aliejumi ar iškloti kepimo popieriuki ir iš tešlos pagrindą su sienelėmis. Įdarui trynius atskirti nuo ir iki purmo su cukrumi. Sudėti per sietelį pertrintą varškę, . Suberti krakmolą, , kad nebutų gumuliukų. Iki standumo išplakti baltymus ir labai atsargiai įmaišyti į varškės masę. Varškės masę supilti ant tešlos ir išlyginti. Mėlynes sumalti ar sutrinti su vienu šaukštu cukraus ir lygiu sluoksniu paskirstyti ant varškės. Pyragą dėti į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepti valandą. Iškepusį pyragą prieš pjaustant visiškai ataušinti. Galima apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
4/5 (balsavo: 2)