Pyragas su grybų įdaru

Perskaitytas kartų: 4518

Ingredientai

:

tešlai:

kiaušiniai (5 vnt)

miltai (2 stiklinės)

grietinė (300 ml)

įdarui:

šviežūs grybai (500 g) arba džiovinti grybai (200 g)

svogūnai (1 vnt)

grietinė (70 ml)

sviestas (1 šaukštelis)

miltai (1 šaukštelis)

krapai

petražolės

druska ir pipirai

Gaminimas

:

Grybus nuvalyti, nuplauti ir apvirti, jei grybai džiovinti - išmirkyti ir išvirti. Grybus nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Smulkiai supjaustytą svogūną kepti aliejuje, kol pagels, tada sumaišyti su , pasūdyti ir dar pakepinti ant silpnos ugnies. Suberti miltus ir nuolat maišant kepti, kol įdaras įgaus aukso spalvą, supilti grietinę, suberti žalumynus, ir įdarą palikti atšalti. Per tą laiką galima ruošti tešlą: trynius trinti mediniu šaukštu, kol pabals, dėti po šaukštą grietinės, miltų ir t.t., pasūdyti ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais. Pusę tešlos sudėti į sviestu išteptą kepimo skardą. Tešlą turi dengti jos dugną ir kraštus. Į vidų sukrėsti įdarą, udengti iš likusios tešlos iškočiotu blynu, sulipdyti jo kraštus ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)