Pyragas su burokėliais ir vištiena

Perskaitytas kartų: 2439

Ingredientai

:

miltai (250 g)

sviestas (125 g)

kiaušinis (1 vnt.)

virtos bulvės (2 vnt.)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (0,5 a. š.)

įdarui:

vištiena (300 g)

lydytas sūrelis (100 g)

druska

raudonėliai

virti burokėliai (300 g)

Gaminimas

:

Sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėti minkštą sviestą, išmaišyti ir pirštais ištrinti iki smulkių trupinių. Įmušti kiaušinį, sukrėsti virtas bulves. Išmaišyti ir išminkyti tešlą. Jei reikia, įdėti daugiau miltų. Tešlą atšaldyti šaldytuve. Supjaustytus svogūnus ir labai smulkiai supjaustytą vištieną pakepinti keptuvėje tol, kol mėsa apkeps ir pabals. Tuomet įmaišyti tarkuotus burokėlius ir dar kelias pakepinti. Į masę įmaišyti lydytą sūrelį, įberti druskos, raudonėlių. Išmaišyti ir atvėsinti. Tešlą sudėti į kepimo indą ir iškloti dugną bei šonus, dalį tešlos palikti viršui. Sudėti įdarą ir papuošti pyragą tešlos likučiais. Pyrago viršų aptepti plaktu kiaušiniu. Kepti iki 200 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)