Pyragas su baltymų kremu ir su obuoliais

Perskaitytas kartų: 2920

Ingredientai

:

obuoliai (6 vnt.)

cukrus (125 g.)

sviestas (50 g.)

kiaušinių baltymai (3 vnt.)

tarkuota apelsino žievelė

apelsinų džemas (2 šaukštai)

vanilinis cukrus (1 šaukštelis)

baltas vynas (50 ml.)

razinos (papuošimui)

Gaminimas

:

Obuolius nulupame. Keturis supjaustome mažais gabalėliais, du - skiltelėmis. Mažais gabalėliais supjaustytus obuolius sudėdame į puodą, 20 g. sviesto, įberiam 2 šaukštus cukraus, tarkuotos apelsino žievelės, įpilame vyno. Verdame, nustatę stiprią temperatūrą, kol obuoliai ištyžta. Į šiek tiek masę įmaišome apelsinų džemo. Paliekame visiškai atvėsti. Puode įkaitinam 100 ml. vandens ir ištirpinam 50 g. cukraus bei vanilinį cukrų. Sudedame skiltelėmis supjaustytus obuolius ir verdame kol truputį suminkštėja. Likusiu sviestu aptepame kepino indą ir supilam obuolių mišinį. Išlyginam ir ant jo sudedame obuolių puseles. Dubenyje plakame kiaušinių baltymus, kol tampa purūs. Į juos atsargiai įmaišome likusį cukrų. Šią masę uždedame ant obuolių. Papuošiam vaisiais, razinom. Džiovinam 150 laipsnių karštumo orkaitej apie valandą pravėrus dureles.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)