Pyragas su ananasais ir graikiniais riešutais

Perskaitytas kartų: 3607

Ingredientai

:

pašidytas sviestas (125 ml)

smulkinti graikiniai riešutai

konservuoti ananasų žiedai

smulkus cukrus (150 ml)

dideli kiaušiniai (2 vnt.)

miltai (375 ml)

pienas (125 ml)

kepimo milteliai (1,5 a. š.)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

druska (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Ištirpinti 60 ml sviesto ir supilti į apskritą kepimo skardą. Dugną apibarstyti smulkintais graikinais riešutais ir iškloti žiedais. Dubenyje mikseriu išplakti cukrų, likusį sviestą ir kiaušinius, kol tyrė taps vientisa ir tąsi. Įmaišyti vanilę, druską, kepimo miltelius. Paskui, mišinį iš lėto plakant mikseriu, pamažu suberti miltus, pakaitomis vis pieno. Kai tešla taps vientisa, tąsi ir ganėtinai lipni, supilti ją paruošton kepimo skardon ir kepti 40-50 min, kol į pyrago vidurį įsmeigtas pagaliukas liks švarus. iš orkaitės 20 min palikti atvėsti skardoje. Paskui atsargiai išversti lėkštėn taip, kad apačia atsidurtų viršuje. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)