Pyragas "Saulėgrąža"

Perskaitytas kartų: 3319

Ingredientai

:

miltai (300 g)

cukrus (200 g)

kiaušiniai (2 vnt.)

margarinas (150 g)

pienas (120 ml)

aguonos (100 g)

kepimo milteliai (2 šaukšteliai)

vanilinis cukrus (1 pakuotė)

konservuoti persikai (1 skardinė)

nuluptos saulėgrąžos (80 g)

medus (2 šaukštai)

sviestas (30 g)

Gaminimas

:

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, paprastą ir vanilinį cukrų. Kitame sumaišyti kiaušinius, pieną, tirpintą ir atvėsintą margariną (sviestą). Skystą mišinį supilti į miltų mišinį ir įmaišyti aguonas. Tešlą dėti į riebalais išteptą formą ir į įkaitintą 180 orkaitę. Ruošti papuošimą: Persikus dėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Į keptuvę ar puodą dėti medų, cukrų, sviestą. Viską ant nedidėlės ugnies, maišyti, kol ištirps cukrus, tada sudėti truputį sausoje keptuvėje saulėgrąžas. Jei masė nepakankamai tiršta pridėti dar saulėgrąžų. Po 20 minučių, kai pyrago viršus bus pakankamai sukietėjęs, išimti ir greitai išdėlioti griežinėliais persikus, per vidurį - saulėgrąžų masę. Dėti į orkaitę dar 15 maždaug minučių. Leiskite atvėsti formoje. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)