Pyragas "Magdė"

Perskaitytas kartų: 8916

Ingredientai

:

tešlai:

kiaušiniai (1 vnt.)

cukrus (150 g.)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

miltai (apie 2 stiklines, kad butų minkšta masė)

sviestas (250 g.)

kremui:

vanduo (100 ml.)

kiaušinių baltymai (140 g.)

želatina (15 g.)

sviestas (100 g.)

kondensuotas pienas su cukrumi (190 g.)

kakava (20 g.)

abrikosų arba kitoks džemas

cukrus (175 g.)

citrinos rūgštis (5 g.)

Gaminimas

:

Sviestą ištrinti su cukrumi ir kiaušiniu. Sudėti miltus sumaišytus su kepimo . Tešlą gerai išminkyti, iškloti į formą ir kepti apie dvidešimt minučių 175 laipsnių orkaitėj.
Gaminame kremą: Baltymus išplakam, o per tą laiką vandenį kaitinam su cukrumi, kol pradės kilt burbuliukai. Į išplaktus baltymus siaura srovele sirupą ir plakam toliau. Įdedam citrinų rūgšties ir vėl plakam. Tirpintą sviestą, kakavą ir sutirštintą pieną išmaišom atskiram dubenyje. Gautą masę sumaišome su pravėsusiais baltymais. Galų gale išbrinkintą ir ištirpintą želatiną, viską gerai išmaišom. Uogienę sumaišom su trupučiu cinamono, ir tepam ant pravėsusio pado. Kremą ant aptepto pado ir pastatome keletui valandų šaltai, kad sustingtų. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 3)