Pyragas ,,Aguonėlė''

Perskaitytas kartų: 4202

Ingredientai

:

miltai (300 - 350 g)

sviestas (200 g)

cukrus (100 g)

kiaušiniai (1 vnt)

įdarui:

varškė (500 g)

razinos (1 stikl.)

citrinos (1 vnt.)

kiaušiniai (2 vnt)

cukrus (200 g)

krakmolas (2 valg. šaukšt)

obuoliai (3 vnt.)

papuošimui:

cukrus (2 valg. šaukšt)

kondensuotas pienas (0,5 ind.)

aguonos (7 - 8 valg.šaukšt)

Gaminimas

:

Iš tešlai skirtų produktų suminkyti trapią tešlą ir 30 min. palaikyti šaltai. Varškę ir citriną sumalti mėsmale. Į varškę įmušti kiaušinius, įmaišyti cukrų, krakmolą ir razinas. Aguonas sumaišyti su kondensuotu pienu. Iš atšaldytos tešlos iškočioti 7 mm. storio lakštą ir įkloti į sviestu pateptą kepimo formą. Supilti varškę. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir skiltelėmis. Jas sudėti ant viršaus. Pyragą aguonų ir kondensuoto pieno mišiniu. Kepti iki 170 C įkaitintoje apie 45 min.

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)