Purus obuolių pyragas su kondensuotu pienu

Perskaitytas kartų: 21160

Ingredientai

:

kiaušiniai (4 vnt.)

cukrus (1 stiklinė)

kondensuotas pienas (1 indelis)

miltai (300 g)

obuoliai (dideli 5 vnt.)

romas arba romo esencija (keli lašai)

kepimo milteliai (1 šaukštelis)

auksaspalvis sirupas aplaistimui

Gaminimas

:

Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti nemažais kvadratėliais. Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti su cukrumi. Trynius sumaišyti su kondensuotu pienu, sijotais miltais, kepimo , romu. Į vidų atsargiai įmaišyti baltymus. Į sviestu pateptą skardą pilti pusė tešlos, tada dėti visus obuolius paskleidžiant tolygiai ir apipilti likusia tešlos dalimi. Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje 180 0C temperatūroje 55 minutes. Iškepus ir išėmus iš orkaitės, mediniu pagaliuku padarome skylutes ir apipilame auksaspalviu , kad geriau . Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 7)