Purus mielinis pyragas su vaisiais

Perskaitytas kartų: 4476

Ingredientai

:

miltai (3,5 stiklinės)

mielės (35 g.)

cukrus (8 šaukštai)

tirpintas sviestas (200 g.)

pienas (1 stiklinė)

kiaušinių tryniai (4 vnt.)

nutarkuota citrinos žievelė

konservuoti vaisiai (200 g.)

razinos (100 g.)

druska (žiupsnelis)

aliejus (kepimo skardai patepti)

Gaminimas

:

Keturiuose šaukštuose šilto vandens išmaišykite mieles ir 30 min. palaikykit šiltai. sumaišykite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Mišinyje padarykite duobelę, į ją supilkite pieną, mieles, sumaišykite ir dar 30 min. palaikykite šiltai. Sviestą sumaišykit su tryniais ir sudėkit į masę. Tešlą maišykit kol neliks oro pūslelių (aš maišiau apie 10 min). Tada tešlą uždenkit ir dar palikit šiltai porai valandų pakilti. į tešlą vaisius, razinas, tarkuotą citriną ir išmaišykite. Dėkite į aliejumi išteptą kepimo skardą ir kepkite 40 - 50 min. 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Skanaus!
P.S. pyrago gaminimas užima laiko, bet skonis viską atperka :) pyragas gaunasi didelis :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)