Purus aviečių vyniotinis

Perskaitytas kartų: 3332

Ingredientai

:

kiaušiniai (6 vnt.)

cukrus (400 g)

vanilinis cukrus (pakelis)

krakmolas (2 valg. šaukštai)

migdolų drožlės (2 saujos)

grietinėlė (250– 300 ml)

avietės (300 g)

Gaminimas

:

Kepimo skardą užklokite kepimo popieriumi.Orkaitę įkaitinkyte iki 175 laipsnių. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir atskirame dubenyje plakite iki standžių putų, pamažu berdami cukrų kartu su vaniliniu cukrumi. Kai masė taps tiršta ir elastinga, įberkite du kupinus valgomuosius šaukštus krakmolo ir atsargiai išmaišykite. Gautą masę supilkite ant skardos ir išlyginkite. Užberkite migdolų drožleles. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Išraukite iškepusį pagrindą iš orkaitės, paviršių užklokite dar vienu sluoksniu kepimo popieriaus ir, laikydami abiem rankomis, greitai apverskite, kad migdolų drožlės apačioje. Atsargiai nuimkite viršutinį popieriaus sluoksnį ir palikite atvėsti. 6. Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su pora šaukštų cukraus. Jei vyniotinį norėsite patiekti vėliau, galite įberti pakelį grietinėlės standiklio. Biskvitą tolygiai ištepkite plakta grietinėle. Grietinėlės sluoksnį apibarstykite avietėmis. Atsargiai prilaikydami už popieriaus, pradėkite vynioti. Vieną kartą popierių atlenkite ir toliau vyniokite. Taip susukę visą pagrindą su grietinėle, apsukite taip, kad sujungimo vieta būtų apačioje.Skanaus.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)