Plikyti pyragėliai

Perskaitytas kartų: 4829

Ingredientai

:

miltai (150 g)

vanduo (250 ml)

sviestas (120 g)

druska ir cukrus (žiupsnelis)

kiaušiniai (4 vnt.)

Gaminimas

:

Į puodą pilame vandenį, dedame sviestą, cukrų ir druską bei ant vidutinio silpnumo, kol išsilydys sviestas. Tuomet vienu ypu beriame visą kiekį miltų ir gerai stipriai maišome su mediniu šaukštu, kol visa tešla atšaoks nuo puodo ir susivynios į vieną . Čia maždaug iki dviejų minučių maišyt reiktų. Tada dedame tešlą į kitą neįkaitusį indą, mušame po vieną kiaušinį. Ir nuolat gerai maišome. Kiaušinių gali prireikti ir mažiau tešla turi dribti nuo šaukšto, bet ne tekėti. Su šaukštu dedame tešlą į keksiukams skirtą formą (man joje gaunasi apvalios formos, ko nepavyksta išgauti skardoje) ir kepame 200 0C orkaitėje 25-35 minutes, kol gražiai aprus. Pats svarbiausias dalykas, jog negalima atidarinėti orkaitės, kol kepa pyragaičiai, kitaip jie subliukš. Iškeptus galima prigrūsti įvairių įdarų tiek saldžių, tiek sūrių. Skanaus :)

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)