Pieniniai ledai

Perskaitytas kartų: 3833

Ingredientai

:

cukrus (50 g)

tryniai (2 vnt)

cukrus (25 g)

pienas (1 stiklinė)

baltymas (1 vnt)

Gaminimas

:

50 g cukraus sudrėkinama, padeginama iki rusvos ir sumaišoma su karštu pienu. Tryniai išsukami su 25 g cukraus ir sumaišius su karštu pienu, kiek pakaitinami kol sutirštėja. Masė atšaldoma, tada sumaišomi iki standžių putų išplakti ir galiausiai užšaldoma šaldytuve. Atkreipkite dėmesį į šiuos dalykus, nes antraip ledai gali nepavykti(klaidos, kurias pati esu padariusi): 50 g cukraus sudrėkinti, bet NE SUšLAPINTI, antraip kaitinamas virs lipnia mase, kuri ims kietėti – virs saldainine mase. Nuo indo atkrapštyti gali būti sunku, tad atsargiai, vos vos sudrėkinkite ir kaitinkite kol paruduoja, bet ne ilgiau. Virinant masę jau su tryniais, neperkaitinkite, neleiskite užvirti, antraip tryniai sušoks į guzus. Jei darysit viską kaip rašyta – turėsit neprastų skanių naminių ledų. Tad gaivių jums vasaros dienų !

Įvertink:
5/5 (balsavo: 4)