Piemenėlio bandelės

Perskaitytas kartų: 3540

Ingredientai

:

šlapia dešra (200 g.)

fermentinis sūris (150 g.)

grietinė (2 šaukštai)

mielės (20 g.)

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (1/2 šaukštelio)

cukrus (1 šaukštelis)

margarinas (40 g.)

pienas (150 ml.)

raudonėliai (1/5 šaukštelio)

kmynai (1 šaukštelis)

miltai (400 g.)

aptepti:

kiaušinis (1 vnt.)

prieskoniai picai (1/2 šaukštelio)

Gaminimas

:

Dešrą ir sūrį nedideliais kūbeliais, sudedam į indą, pabarstom kmynais ir išmaišom.
Ištirpinam margariną, pašildom pieną ir supilam i dubenį. Įdedam mieles, cukrų, druską ir raudonėlį. . Įmušam pora kiaušinių, dedam grietinę ir vėl maišom. Suberiam 375 g. miltų ir išminkome tešlą. Paliekame šiltai 45 min., kad iškiltų. Stalą pasibarstyti likusiais miltais, tešlą iškocioti ir išspausti skritulius. Ant skritulio viršaus dėti įdarą, tada dėti kita skritulį ir užspausti. Aptepti bandeles išplaktu, su picos , kiaušiniu. Dėti kepti i įkaitintą 220 laipsnių orkaite maždaug 25 min. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)