Piemenėlio bandelės

Perskaitytas kartų: 3650

Ingredientai

:

šlapia dešra (200 g.)

fermentinis sūris (150 g.)

grietinė (2 šaukštai)

mielės (20 g.)

kiaušiniai (2 vnt.)

druska (1/2 šaukštelio)

cukrus (1 šaukštelis)

margarinas (40 g.)

pienas (150 ml.)

raudonėliai (1/5 šaukštelio)

kmynai (1 šaukštelis)

miltai (400 g.)

aptepti:

kiaušinis (1 vnt.)

prieskoniai picai (1/2 šaukštelio)

Gaminimas

:

Dešrą ir sūrį supjaustom kūbeliais, sudedam į indą, pabarstom kmynais ir išmaišom.
Ištirpinam margariną, pašildom pieną ir i dubenį. Įdedam sutrupintas mieles, , druską ir raudonėlį. Išmaišom. Įmušam pora kiaušinių, dedam grietinę ir vėl maišom. Suberiam 375 g. miltų ir išminkome tešlą. Paliekame šiltai 45 min., kad iškiltų. Stalą pasibarstyti miltais, tešlą iškocioti ir išspausti skritulius. Ant skritulio viršaus dėti įdarą, tada dėti kita skritulį ir užspausti. Aptepti bandeles išplaktu, su picos prieskoniais, kiaušiniu. Dėti kepti i įkaitintą 220 laipsnių orkaite maždaug 25 min. Skanaus.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)