Pasišiaušęs tortas

Perskaitytas kartų: 5245

Ingredientai

:

papločiui:

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (200 ml)

saldus sutirštintas pienas (200 ml)

grietinė (800 g)

geriama soda (1 šaukštelis)

miltai (300 ml)

kakavos milteliai (2 šaukšteliai)

kremui:

30 proc. riebumo grietinė

cukrus (150ml)

glajui:

juodasis šokoladas (50 g)

sviestas (1 šaukštas)

plakamoji grietinėlė (100 ml)

kakavos milteliai (2 šaukštai)

papločiams pertepti:

rūgštoka uogienė (bruknių ir obuolių arba vyšnių)

papuošti:

šviežių arba džiovintų vaisių

Gaminimas

:

Kiaušinius išplakti su . Sudėti sutirštintą pieną, grietinę, miltus, sumaišytus su soda, ir viską gerai išmaišyti. Pusę šios tešlos supilti į apvalią 26 cm skersmens išardomą skardą, kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 20 min. 200 laipsnių orkaitėje. Į kitą tešlos dalį įmaišyti 2 šaukštus kakavos miltelių ir iškepti.
Grietinę sumaišyti su . Atvėsusį rudą perpjauti į du sluoksnius. Apatinį dėti ant padėklo, skirto patiekti, ant jo užtepti pusę uogienės. Ant viršaus uždėti kitą tamsų . Šviesų supjaustyti kubeliais ir sudėti ant torto.
Karšto vandens vonelėje su sviestu ištirpinti šokoladą. Įmaišyti , kakavos miltelius ir užvirti. Paruoštu mišiniu apšlakstyti tortą. Papuošti šviežiomis uogomis arba džiovintomis. Palaikyti per naktį šaldytuve. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)