Paryžietiškas obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 3773

Ingredientai

:

miltai (210 g)

cukrus (200 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

kiaušiniai (3 vnt.)

aliejus (3 v. š.)

pienas (100 ml)

obuoliai (800 g)

viršui:

cukrus (2 - 3 v. š.)

sviestas (50 g)

kiaušinis (1 vnt.)

Gaminimas

:

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius, pilti pieną ir aliejų ir gerai išmaišyti . Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis (galima ir sutarkuoti) ir įmaišyti į . Pilti į kepimo popieriumi formą ir kepti 30-35 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Iš cukraus, sviesto, kiaušinio pasiruošti užpilą ir užpilti ant iškepto pyrago. Dar pakepti 8 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)