Paryžietiškas obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 3573

Ingredientai

:

miltai (210 g)

cukrus (200 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

kiaušiniai (3 vnt.)

aliejus (3 v. š.)

pienas (100 ml)

obuoliai (800 g)

viršui:

cukrus (2 - 3 v. š.)

sviestas (50 g)

kiaušinis (1 vnt.)

Gaminimas

:

Sumaišyti , miltelius, druską, vanilinį cukrų. Įmušti kiaušinius, pilti pieną ir aliejų ir gerai išmaišyti tešlą. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti smulkiomis skiltelėmis (galima ir sutarkuoti) ir įmaišyti į tešlą. Pilti tešlą į popieriumi išklotą formą ir kepti 30-35 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Iš cukraus, sviesto, kiaušinio pasiruošti užpilą ir užpilti ant iškepto pyrago. Dar pakepti 8 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)