Paryžietiškas obuolių pyragas

Perskaitytas kartų: 3685

Ingredientai

:

miltai (210 g)

cukrus (200 g)

kepimo milteliai (1 a. š.)

druska (žiupsnelis)

vanilinis cukrus (1 a. š.)

kiaušiniai (3 vnt.)

aliejus (3 v. š.)

pienas (100 ml)

obuoliai (800 g)

viršui:

cukrus (2 - 3 v. š.)

sviestas (50 g)

kiaušinis (1 vnt.)

Gaminimas

:

Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų. Įmušti , pilti pieną ir aliejų ir gerai išmaišyti tešlą. Obuolius nulupti, , supjaustyti smulkiomis skiltelėmis (galima ir sutarkuoti) ir įmaišyti į tešlą. Pilti tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti 30-35 min. 180-200 laipsnių orkaitėje. Iš cukraus, sviesto, kiaušinio pasiruošti užpilą ir užpilti ant iškepto . Dar pakepti 8 min. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)