Panakota su avietėmis

Perskaitytas kartų: 7037

Ingredientai

:

grietinėlė (250 ml)

natūralus jogurtas (250 ml)

miltelinis cukrus (2 šaukštai)

želatinos lapeliai arba biri želatina (2 lapeliai)

vanilės lazdelė arba biri vanilė (1/2 vnt)

avietės arba braškės, žemuogės (1/2 stiklinės)

Gaminimas

:

Grietinėlę supilti į nedidelį puodelį, suberti miltelinį cukrų, įmesti išvalytą vanilės lazdelę(arba įberti cukraus), ir kaitinti ant nedidelės ugnies kol sušils, bet neužvirs!
Želatiną išbrinkyti ir supilti į grietinėlę ir maišyti kol visiškai ištirps. Į masę įmaišyti jogurtą, desertą išpilstyti į apvalias formeles(arba kitokias) ir per naktį palikti šaldytuve. Prieš tiekiant pasiruošti uogas, pertrinti su cukrumi iki vientisos masės. Prieš tiekinat panakotą iš indelių, dėti į lėkštes, šalia uogų tyrės. Estetiška puošti šokolado juostele arba šokoladu. Skanaus Jums ir Jūsų svečiui!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)