Orinis pyragaitis su grieinėle ir šviežiais vaisiais

Perskaitytas kartų: 3346

Ingredientai

:

kiaušinių baltymų (4 vnt.)

cukraus miltelių (200 g.)

grietinėlės (200 ml.)

vanilinio cukraus

šviežių uogų

Gaminimas

:

Orkaitę įkaitiname iki 150 C. Kiaušinių baltymus plakame iš pradžių lėtai ir beplakant dedame po šaukštą cukraus. Plakame gana ilgai, kol pasidarys standžios blizgančios putos. Skardą ištiesiame popieriumi, ant jo formuojame nedidelį kvadratą iš baltymų. Skardą kišame į orkaitę ir 150 C temperatūroje pyragaitis kepa apie 70 min.
Tada išjungiame orkaitę ir geras porą valandų paliekame džiūti. Tuo tarpu išplakame grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir, prieš , pyragaitį apipilame plakta grietinėle ir pabarstome šviežiomis uogomis. Galima papuošti mėtos lapeliais. Skanaus!

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)