Oriniai pyragaičiai

Perskaitytas kartų: 7923

Ingredientai

:

kiaušinių baltymai (4 vnt.)

cukraus pudra (200 g)

riebi plakamoji grietinėlė (200 ml)

cukraus pudra (2 v.š .)

plikytam kremui:

pienas (250 ml)

vanilė

kaušinio tryniai (2 vnt.)

cukrus (60 g)

miltai (1 v. š.)

Gaminimas

:

Kiaušinių baltymus plakti mikseriu vidutiniu greičiu, kol suputos. Nenustojant plakti palaipsniui po šaukštą berti cukraus pudrą. Subėrus visą cukrų, padidinti mikserio greitį ir išplakti baltymus iki , kol masė bus lygi ir blizgi. Paruoštą masę sudėti į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriaus išspausti ~6 cm skersmens skritulius aukštesniais krašteliais. Galima masę išdėlioti ir šaukštu, o viduryje padaryti nedidelius įdubimus įdarui. Kepti iki 120° C (su ventiliatoriumi – iki 100° C) įkaitintoje orkaitėje 1,5 – 2 valandas, kol morengai visiškai išdžius. Ataušinti. Kremui: Užvirti pieną. Į dubenį sudėti cukrų bei kiaušinius ir gerai išsukti. Supilti miltus ir gerai įmaišyti. Maišant plaktuvu į kiaušinių masę šliūkštelti užvirusio pieno ir gerai suplakti, kad kiaušiniai nesuvirtų. Maišant po truputį supilti likusį pieną. Supilti visą masę atgal į puodą ir pastatyti ant vidutinės ugnies. Nuolat maišant plaktuvu pavirti 3-4 minutes. Supilti į indą ar skardą ir palikti atvėsti. Uždengti kremą plastikine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi prie kremo paviršiaus, kitaip paviršius pasidengs plėve. Įdėkti kremą į šaldytuvą, o vartojant suplakti plaktuvu. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki . Ant kiekvieno morengo dėti po šaukštą paruošto kremo ir išspausti plaktos grietinėlės. Skanaus!

Įvertink:
3/5 (balsavo: 2)