Obuolių pyragas - Tinklelis

Perskaitytas kartų: 3336

Ingredientai

:

cukrus, sumaišytas su cinamonu (200 g.)

cukrumi pasaldintos grietinės (300 g.)

kiaušinių (5 vnt.)

miltų (500 g.)

saldžių ir rūgščių obuolių (6 vnt.)

sviesto (300 g.)

Gaminimas

:

Sviestą ištirpinti, kai atvės, į grietinę. Sudėti kiaušinio trynius, o baltymus be galo gerai išplakti. Miltus berti pamažu, vis , kad neatsirastų . Kol tešla dar ne per kieta, supilti baltymus, o po to vėl dėti miltų, kol tešlą bus galima minkyti.
Paruošti obuolius: juos nuplauti, nulupti, išdarinėti ir iš su cukrumi ir cinamonu. Kai tešla išminkyta, ją pirštais labai plonu sluoksniu išsklaidyti skardoje, bet truputį jos palikti viršui. Tada dėti obuolius ir supilti iš jų išsiskyrusias sultis. Ant viršaus "tinkleliu" sudėti likusią tešlą. Kepti 200 C orkaitėje, apie 40 min., kol gražiai paskrus. Iškepus pyragui, jį patiekti su arba tik su cukraus pudra. Skanaus!

Įvertink:
5/5 (balsavo: 2)