Obuolinis tortas

Perskaitytas kartų: 2531

Ingredientai

:

tešlai:

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (3 valg. šaukšt.)

aliejus (1 valg. šaukšt.)

miltai (3 valg. šaukšt.)

kepimo milteliai (1 arbat. šaukšt.)

obuolių kremui:

obuoliai (800 g.)

želatina (10 g.)

vanduo (100 ml.)

grietinėlės drebučiams:

obuolių sultys (100 ml.)

želatina (10 g.)

grietinėlė (450 ml.)

cukrus (2 valg. šaukšt.)

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 190C. Į dubenį įmušti kiaušinius, lėtai beriant suplakti iki standžių putų. Pamažu supilti aliejų, atsargiai maišant mentele, po truputi suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilti į riebalais išteptą skardą ir išlyginti. Kepti apie 6-8 min. iškepti, nulupti, minkštimą pertrinti per sietelį. Obuolių kremui skirtą želatiną vandeniu, išbrinkinti, tada ištirpinti. su obuolių tyre. Želatiną grietinėlės drebučiams išbrinkinti obuolių sultyse, ištirpinti. Grietinėlę išplakti su cukrumi, sumaišyti su ištirpinta želatina. Ant biskvito supilti obuolių drebučius, kai gerokai apstings (nelaukti, kol sustings į akmenį), ant viršaus grietinėlės drebučius ir sustingdyti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)