Obuolinis tortas

Perskaitytas kartų: 2644

Ingredientai

:

tešlai:

kiaušiniai (2 vnt.)

cukrus (3 valg. šaukšt.)

aliejus (1 valg. šaukšt.)

miltai (3 valg. šaukšt.)

kepimo milteliai (1 arbat. šaukšt.)

obuolių kremui:

obuoliai (800 g.)

želatina (10 g.)

vanduo (100 ml.)

grietinėlės drebučiams:

obuolių sultys (100 ml.)

želatina (10 g.)

grietinėlė (450 ml.)

cukrus (2 valg. šaukšt.)

Gaminimas

:

Įkaitinti orkaitę iki 190C. Į dubenį įmušti kiaušinius, lėtai beriant cukrų suplakti iki standžių putų. Pamažu supilti aliejų, atsargiai maišant mentele, po truputi suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilti į riebalais išteptą skardą ir išlyginti. Kepti apie 6-8 min. iškepti, nulupti, minkštimą pertrinti per sietelį. Obuolių kremui skirtą želatiną užpilti vandeniu, išbrinkinti, tada ištirpinti. Sumaišyti su obuolių tyre. Želatiną grietinėlės drebučiams išbrinkinti obuolių sultyse, ištirpinti. išplakti su cukrumi, sumaišyti su ištirpinta želatina. Ant biskvito supilti obuolių drebučius, kai apstings (nelaukti, kol sustings į akmenį), ant viršaus užpilti grietinėlės drebučius ir sustingdyti.

Įvertink:
0/5 (balsavo: 0)