Nuostabiausias šokoladainis

Perskaitytas kartų: 2598

Ingredientai

:

juodas šokoladas (200 g.)

sviestas (170 g.)

kiaušiniai (3 vnt.)

tamsi kakava (1 šaukštelis)

miltai (120 g.)

cukrus (100 g.)

druska (žiupsnelis)

Gaminimas

:

Sviestą su šokoladu sudedame į dubenį ir statome jį ant verdančio puodo, kaitiname ant garų. Kai jau aptirpsta beveik viskas, tada išjungiame, vis dar pamaišome, kad galutinai ištirptų. Kitame inde paplakame su cukrumi. Kakavą sumaišome su persijotais miltais, įberiame žiupsnelį druskos. Tada atvėsusią šokolado ir sviesto masę pilam į kiaušinių ir cukraus masę, sumaišome, suberiame miltus ir viską išmaišome. Masę supilame į skardą ir kepame 180*C orkaitėje ne ilgiau 30 min. Šokoladainio viršus turi atrodyti tarytum dykuma, apdžiūvęs. Pjaustome jau atvėsusį.

Įvertink:
5/5 (balsavo: 1)